Drugo međunarodno takmičenje u fotografiji “Vitez”

Second Knight Award International Photography Competition in 2019

Međunarodno fotografsko takmičenje “Vitez” je međunarodno fotografsko takmičenje koje je pokrenulo Evropsko fotografsko društvo 2018. godine. Prvo takmičenje privuklo je više od hiljadu fotografa iz 19 zemalja, među kojima su i autori iz skoro 30 provincija, opština i autonomnih pokrajina u Kini, koji su ostvarili i zapažene rezultate. U maju iste godine, Evropsko fotografsko društvo sarađivalo je sa Kancelarijom za spoljne poslove opštinske vlade grada Sanmenxia i vladom provincije Shaanxi, sa ciljem da se tu održi ceremonija dodele nagrada, uz program koji bi promovisao ovaj grad i provinciju. Izveštaji lokalnih medija o ovom takmičenju i ceremoniji tokom koje su dodeljene nagrade, izazvali su veliku pažnju u zemlji i inostranstvu. Kroz uspeh prvog događaja, nagrada “Vitez", simbolizuje fotografa koji ima hrabrosti da ide napred i neustrašiv duh, postao je fotografski događaj sa određenim međunarodnim ugledom. Na početku drugog takmičenja, desetine fotografija organizacija i medijskih kuća u zemlji i inostranstvu izrazilo je svoju podršku ovom događaju. Konkurs je otvoren za prijave do 31. jula 2019. godine, a imena nagrađenih će biti objavljena u avgustu. Tema ovogodišnjeg konkursa je otvorena, sa fotografijama likova, dokumentaraca, životinja, pejzaža i fotografija snimljenih iz vazduha. Pozivamo fotografe i entuzijaste iz celog sveta da učestvuju u ovom takmičenju, a organizatori će tokom manifestacije organizovati posebne događaje, dok će organizacioni komitet angažovati međunarodne fotografe koji će ocenjivati pristigle radove. Nagrađeni učesnici i njihovi radovi, biće promovisani u okviru Mreže evropske fotografije, Evropskog fotografskog društva i javnosti, a u saradnji učestvuju i relevantni mediji. Neki od nagrađenih radova će biti izloženi na izložbama u Mađarskoj, Srbiji i Kini.


Radovi se mogu slati na e-mail adresu koja je naznačena u dnu obrasca prijave za takmičenje, ili na e-mail adresu “Društva Daleki istok”


 


Organizatori takmičenja:     

Evropsko fotografsko društvo (EPA)

Društvo Daleki istok, Beograd

Peking International Travel Art Europe                                                      Obrazac prijave za takmičenje (Pdf)